ATC Ommen

Locatie

In ons opleidingscentrum staan leren én werken centraal. We nemen de tijd om in kleine groepjes de leerlingen voor te bereiden op het werk dat ze later willen gaan doen.

Buiten of binnen? Trekker of heftruck? Hout of metaal? Productiewerk, schoonmaak of catering? Met planten of machines? Er zijn veel keuzemogelijkheden: waar gaat de interesse van de leerling naar uit en kunnen we daarbij aansluiten? Daarnaast zijn er de sociale vaardigheden die we oefenen: omgaan met collega’s, wat wordt er van mij verwacht, hoe ga ik met mijn leidinggevende om en hoe kom ik voor mezelf op? Ook arbeidsvaardigheden worden dagelijks getraind, hierbij testen wij de leerlingen onder andere op tempo, netheid, presteren onder druk en motivatie. Inzet, een aardig mens zijn en een opleiding die bij de leerling past, vergroten de kansen op de arbeidsmarkt. Uiteindelijk willen we graag dat de leerlingen van De Maat op een passende werkplek terecht komen.  Een plek waar ze graag naar toe gaan, waar ze gewaardeerd worden, waar ze hun talent mogen laten zien. Een werkplek geeft ritme en regelmaat in het dagelijkse leven.

Het ATC blijft volop in ontwikkeling. We ontwikkelen nieuwe producten die door de leerlingen gefabriceerd worden, maar waar ook markt voor is. Heeft u een suggestie: we horen het graag. We vergroten ons netwerk:  nieuwe afnemers zijn altijd welkom.

Maar we dragen ook maatschappelijk ons steentje bij. De jaarlijkse compostuitgifte van de gemeente Ommen wordt door onze leerlingen op dit terrein verzorgd; de kinderboerderij wordt mede door ons onderhouden en voor plantsoenwerk in de wijde schoolomgeving  draaien we de hand niet om.

Kortom: het ATC is een groeiplaats voor jonge mensen: je mag je ontwikkelen, je mag op zoek naar een werkplek die bij jou past!

Locatie ATC Ommen
Drift 2
7731 TB Ommen
0529 466 443

www.atcommen.nl

Kom jij binnenkort kennis maken?

Geheel vrijblijvend!