historie de maat

Historie

Praktijkschool de Maat met een rijke

Op de school voor Buitengewoon Lager Onderwijs in Ommen werd eind jaren zestig een ‘arbeidsklas’ voor oudere leerlingen gestart. Zij werden voorbereid op het arbeidsproces.

Vol met historie

Praktijkschool De Maat

Op de school voor Buitengewoon Lager Onderwijs in Ommen werd eind jaren zestig een ‘arbeidsklas’ voor oudere leerlingen gestart. Zij werden voorbereid op het arbeidsproces. In 1969 bestond deze arbeidsklas uit 22 leerlingen. Dat was de reden om in 1970 de afdeling Voortgezet Buitengewoon Onderwijs op te richten.

Op 1 augustus 1980 werd er een vijfde groep gevormd en werd de VBO-afdeling een zelfstandige School voor Voortgezet Buitengewoon Onderwijs. Deze was gevestigd aan het kleine straatje De Maat in Ommen.

historie de maat

De Maat groeide en groeide…

De Mavo-afdeling van het Regge Vecht College (later Vechtdal College) vertrok uit het gebouw aan de Baron van Fridaghstraat. 
Dit gebouw werd ons ter beschikking gesteld.

Het gebouw werd gemoderniseerd en aangepast aan de huidige eisen.
Nu, inmiddels Praktijkonderwijs, zitten we in dit moderne en sfeervolle schoolgebouw, prachtig gelegen aan de rand van een rustige woonwijk bij een park en een vijver, op loopafstand van het centrum van Ommen.

Focus op jou als persoon. Jij doet er toe!

85% van de leerlingen krijgt een passende werkplek en 15% gaat naar een vervolgopleiding

Honderden bedrijven om ons heen waar we leerlingen plaatsen. Er is veel vraag naar leerlingen

Kom jij binnenkort kennis maken?

Geheel vrijblijvend!